Opplev Istanbul

Aya Sofya

Istanbul er en av de byene som ser ut til å ha det hele; en fascinerende kultur, fantastisk arkitektur og mye sjarm. Mens sommeren går over til høst i det sentrale Europa, er det fortsatt temperaturer for sommerliv i byen hvor Europa møter midtøsten. Nå er det det perfekte tidspunkt for å besøke denne utrolige byen.

Det er mange ting både å se og oppleve mens en er i Istanbul, men det er fortsatt fem steder som du bare må besøke:

1) Fordyp deg i Istanbuls historie til Hagia Sophia (Aya Sofya blandt de lokale)

Den tidligere gresk-ortodokse kirken som senere ble konvertert til en moskè, men i dag fungerer det som et museum. Haga Sophia er ikke bare et arkitekturirsk mesterverk, men også et viktig monument for både Byzantinene og de Ottomanske keiserne.

Hagia Sophia

2) Nyt den avkjølende Blå Moskè 

Den blå moskès faktiske navn er Sultan Ahmet Moskè, men den har fått kallenavnet på grunn av dets vakre blå fliser. Moskèen er fortsatt populær blandt muslimer i det moderne Istanbul, så moskèen er stengt for bønn fem ganger om dagen, og i løpet av fredagsbønnen.

Skuldre, ben og kvinners hår må tildekkes når du besøker moskèen. Skjerf til turister er tilgjengelig ved inngangen.

Blue Mosque

3) Føl vinden i håret på Bosphorusstredet

Bosphorusstredet kan sies å være den travle byens lunger. På en varm søndag er et cruise langs Bosphorusstredet en ideel aktivitet. Du får se Istanbuls arkitektoniske vidundre fra vannet med vinden i håret, og uten for mange turister.

Bosphorus cruise

4) Shop i Grand Bazaar og kryddermarkedet 

Du kan ikke besøke Istanbul uten og også å besøke byens ikoniske markeder, spesielt Grand Bazaar og kryddermarkedet, også kjent som det egyptiske marked. I Grand Bazaar finner du alt fra antikviteter til skinn og all slags smykker.

Finn din indre pruter og ta et dypt åndedrag, før du går inn til de velbesøkte bazarene.

Spice Bazaar

5) Dykk ned i Istanbuls historie i Basilikasisternen

Basilikasisternen ble laget for å levere vann til palasset under Keiser Justinian i 532, men sisternene ble senere glemt, og ble ikke gjenoppdaget før 1545, men det var ikke før 1987 stedet ble åpnet for allmennheten. I dag er sisternene en av Istanbuls mest populære turistattraksjoner – og det med god grunn. Besøk det underjordiske palasset og nyt en bit av Istanbuls fascinerende historie, mens du går på trebroen mellom søyler og lys.

basilica cisternLes mer om hva du kan oppleve i vakre Istanbul på vår nettside IstanbulBilletter.no

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *